1. Obisk Drežnice, Koseških slapov

Obiskali bomo Drežnico, Koseška slapova (Supot in Krampež) in energijske točke ob poti. Ogled zasebnega etnološkega in vojnega muzeja ter obisk romarske cerkve. ( pohodna oprema, 5ur).

Ogled najlepšega slapu v Sloveniji – to je Gregorčičev slap. Iz vasi Vrsno vodi zahtevna pot do slapu (pohodna oprema 3 do 4 ure).

2. Krnski krog

Na poti do tja bomo obiskali tudi Rezijansko svetišče. Krnski krogi so še iz obdobja kamene dobe pod planino Zaslap in Leskovco. Krogi so takratnim prebivalcem služili kot koledar, svetišče in zdravilišče. Prikazan bo tudi obred očiščevanja pred vhodom v energijski svet megalitskih krogov. Kamniti krogi so se skozi tisočletja ohranili v svoji prvotni obliki in so tihi pričevalci življenja v takratni dobi. (pohodna oprema, 5ur).

3. Iz Robiča ob čudoviti reki Nadiži

Iz Robiča ob čudoviti reki Nadiži mimo mize in stolov velikanov – Ajdov (imenovali so jih tudi Gejdi), do zdravilnega izvira za oči, na griček k cerkvi sv. Volarja ter do Turjeve jame, ki je bila zavetišče Gejdov. O tem prostoru je iz ustnega izročila poznana zgodba o Gejdih, ki so tu nekoč bivali. Poleti je prijetno kopanje v topli Nadiži. (pohodna oprema, 3ure)

4. Breginjski kot

Kraj, ki je nekoč bil na robu beneške države, je bogat z izročili o življenju prednikov. Po meditativni poti pridemo do svetišča z megalitskimi krogi in mesta kamor so nekoč prinašali umirajoče. Nadiža je zdravilna reka predvsem za kožne bolezni. Kopel z zdravilno glino vas bo osvežil in energijsko uredil. Sledili bomo še zgodbi o sveti Marjeti, ki se je sredi pobočja Stola pred zmajem skrila v skalo. V vasi Potoki je zanimiv muzejček z Belinovo glavo (pohodna oprema+ kopalke cca 6ur).

5. Matajur ali Velika Baba (VELIČA MAT)

Matajur je bil prednikom sveta gora. Pot nanj pelje mimo megalitskih krogov ter zdravilnih izvirov. (Pohodna oprema 7 ur)

6. Benečija

Obiskali bomo izvir Belega potoka in se na povratku osvežili v čisti in topli Nadiži. (pohodna oprema 4 ure)

7. Kobarid

V Kobaridu bomo obiskali izvir Mrzlega studenca, se seznanili z njegovo zgodovino ter obiskali še arheološko zanimiv Tonovcov grad. (pohodna oprema 4 ure)

8. Mrzli Potok

Mrzli Potok Je bil že iz bakrene dobe svetišče naših prednikov. V 19. stoletju je bilo svetišče krvavo uničeno. (za izkušene pohodnike, ker je dostop zahteven 6 ur)

Kontakt

Tu lahko navežete kontakt, se prijavite ali izveste kaj več o pohodih. Lahko nam tudi pišete s pomočjo obrazca.

Prijave in informacije:

MUNIH JOŽE

Tel.: +386 31 607 218

E-mail: munih.joze@gmail.com